Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is stevig in de bedrijfsvoering van Staples Wholesale verankerd. In samenwerking met onze leveranciers stellen wij met zorg ons assortiment samen. Wij werken alleen samen met leveranciers die zich aan dezelfde strenge normen en waarden houden als wijzelf. Zo stimuleren wij de productie van duurzame producten en de toepassing van minder milieubelastende oplossingen.

Binnen Staples Wholesale uit Duurzaamheid zich daarnaast ook in:

  • De CSR-catalogus genaamd Duurzaam Inkopen
  • Het monitoren van het verbruik van minder milieubelastende producten
  • Het Milieu-managementsysteem ISO 14001
  • Het Arbo-managementsysteem OHSAS 18001
  • Het behalen van niveau Goud van het FIRA Rating System

Het Duurzaamheidsbeleid van Staples Wholesale is volop in ontwikkeling en beweging. Wij vinden het belangrijk dat onze stakeholders worden betrokken bij en geïnformeerd over besluiten en activiteiten die invloed hebben op de maatschappij en het milieu.

Easy on the Planet™

Dit nieuwe programma is ontwikkeld om u te helpen bij het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen van uw bedrijf door productbestellingen samen te voegen en milieuvriendelijke producten te bieden. Ter compensatie van eventuele restemissie planten we bomen namens uw bedrijf.

Wanneer u bestellingen bij ons plaatst, wilt u graag een weloverwogen keuze maken voor duurzame producten, maar dit is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt, toch? Ons Easy on the Planet-programma is ontwikkeld om u te helpen bij het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen van uw bedrijf door productbestellingen samen te voegen en milieuvriendelijke producten te bieden. Ter compensatie van eventuele restemissies die u niet verder kunt verminderen, zal Staples namens u bomen planten.

Hoe het werkt

We zullen uw bestelgedrag in de gaten houden en u belonen voor verbeteringen waarmee het effect van uw bedrijf op het milieu wordt verminderd.

1Milieubewuster inkopen2Milieubewuste producten3Compensatie van restemissie
Het werken met één primaire leverancier voor alle categorieën is een eenvoudige manier om milieuvriendelijker te werken, maar uw Staples-accountmanager zal u ook helpen bij het minimaliseren van het aantal kleine, inefficiënte bestellingen. Hierdoor is er minder verpakkingsmateriaal nodig en wordt de uitstoot als gevolg van transport verminderd. Een extra voordeel voor u is dat u bespaart op administratiekosten. Met een rapport op maat kunt u de verbeteringen van uw milieubewustzijn bijhouden. Uw accountmanager helpt u bij het bepalen van de producten en services die uw bedrijf het meest gebruikt, en zal milieuvriendelijke versies van deze producten voorstellen uit de meer dan 16.000 Easy on the Planet™-producten. Het aantal milieuvriendelijke producten dat u koopt, wordt elk opvolgend jaar bijgehouden en verbeteringen worden beloond via het planten van bomen door een Staples-partner op het gebied van koolstofcompensatie. Ter compensatie van eventuele restemissies die u niet kunt verminderen, werkt Staples samen met een betrouwbare partner op het gebied van koolstofcompensatie, Plant-for-the-Planet. Zij planten bomen namens u en elke nieuwe boom haalt tijdens zijn levensduur 10 kg CO2 uit de lucht.

Bomen planten

Staples werkt samen met Plant-for-the-Planet, een organisatie die de oude Billion Tree-campagne van het VN-Milieuprogramma (UNEP) voortzet. Plant-for-the-Planet plant over de hele wereld bomen namens Staples-klanten, met name in gebieden waar deze bomen het meeste effect hebben op het milieu en de maatschappij. Het doel is dat zwakke ecosystemen worden versterkt en er banen worden geschept voor gemeenschappen over de hele wereld.

Bij een van de plantages, Campeche, Mexico, werkt Plant-for-the-Planet samen met de lokale gemeenschap en de lokale overheid om meer dan 120.000 bomen te planten op meer dan 140 hectare land. In een gebied dat hard is getroffen door ontbossing, heeft Plant-for-the-Planet zeven boomsoorten geplant die waren verdwenen uit het gebied, en gelijktijdig werkgelegenheid voor de lokale gemeenschap geschapen.

Bekijk hun Flickr-pagina om de herbebossing in de praktijk te zien.

Voor meer informatie over Plant-for-the-Planet gaat u naar onze Plant-for-the-Planet-pagina